In de klas

Om een verandering te kunnen maken in het onderwijs is het belangrijk om te starten bij jou, als leerkracht. De hele dag ben jij voor de kinderen het grote voorbeeld voor hun gedrag en is jouw gedrag bepalend voor de cultuur en groepsdynamiek in jouw  klas. Dat is een hele verantwoordelijkheid en kan daarmee veel gevoelens oproepen
die niet helpend zijn voor de oplossing als het even niet zo lekker loopt.

Jezelf vertellen dat je het zelf moet kunnen is niet altijd even effectief zeker niet als er andere oplossingen voor handen zijn:
Een hele effectieve oplossing is persoonlijke coaching in jouw klas. Ik kan, op jouw verzoek, bij je in de klas meekijken en kijk dan, onbevooroordeeld, naar de dynamieken die er spelen in de klas en de interactie tussen jou en deze dynamieken.

Hierover geeft ik jou op een liefdevolle, opbouwende manier feedback en leer ik jou de tools die jij direct kunnen helpen om het volgende keer anders te doen. Ik ben door mijn jarenlange ervaringen in het onderwijs (17 jaar) in staat om snel een analyse te maken. Ik geef je op een prettige manier nieuwe richting waardoor je in staat wordt gesteld om effectiever te werken. Je kunt tips en tools verwachten waar je direct mee uit de voeten kunt.

Wil je meer weten? Of vind je het fijn als ik telefonisch of via de mail contact met je opneem? Ik sta je graag persoonlijk te woord om je vragen te
beantwoorden.

Lori, directeur basisschool vertelt: “Op het Startblok hebben wij, na een fantastische tweedaagse van Conscious Discipline, ervoor gekozen om CD in te zetten als schoolontwikkeling. Jozee & Jennifer begeleiden ons als team om de CD pijlers in alle klassen in de school te implementeren. Wat mij als directeur zo enthousiast maakt, is dat CD op heel veel lagen werkt; het vraagt van de leerkrachten om kritisch naar zichzelf te kijken en bewust te zijn van zijn/haar handelen, daarnaast creëer je een prachtig teamgevoel doordat er veel openheid en veiligheid nodig is om met elkaar in gesprek te gaan. De scholing helpt om een schoolcultuur te creëren waaruit wij werken vanuit een veilige basis voor kinderen, leerkrachten en ouders/verzorgers en wij met elkaar verbonden zijn ten behoeve van de leerling resultaten (cognitief en sociaal).

Jozee en Jennifer maken samen het verschil doordat zij kennis hebben van de onderwijspraktijk en daardoor op een mooie, inspirerende manier verbinding kunnen maken tussen de praktijk en theorie.

Lori Murphy, directeur openbare basisschool ’t Startblok, Achterveld

Nieuw! 2-daagse: leer het Babypoppenkringspel

Het Babypoppenkringspel is een methode voor peuters en kleuters (jongens en meisjes!) om spelenderwijs de vaardigheden te leren van Conscious Discipline met behulp van babypoppen. Het is uitermate geschikt voor groepen van het kinderdagverblijf en kleuterklas op de basisschool. 

Vanuit het Slimme Brein Model van Conscious Discipline weten we hoe belangrijk het is dat kinderen voldoende sociale contactmomenten hebben gedurende de dag waarbij de gouden ingrediënten (oogcontact, lichamelijk contact, in het NU zijn, plezier) door een kind worden ervaren.

Als leerkracht of als pedagogisch medewerker sta je voor een belangrijke taak om dat te geven aan een grote groep kinderen. Dit is bijna een onmogelijke taak. Toch weten we dat de veiligheid en verbondenheid de belangrijkste bouwstenen zijn voor een kind om te kunnen leren en lekker i hun vel te zitten. Ik kom vaak dat het tekort aan tijd, voor iets wat zo wezenlijk is, leidt tot grote frustratie en machteloosheid bij leerkrachten en pedagogisch medewerkers

In deze video vertelt Becky Bailey waarom zij het Babypoppenkringspel heeft gecreëerd. 

Deze methode laat kinderen de 1 op 1 momenten met jouw herleven, bouwt aan het empathische vermogen en maakt de kinderen sociaal vaardig en bovenal is het geweldig om te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een hele eenvoudige basismelodie waardoor je ook gemakkelijk je eigen draai kunt geven aan het kringspel. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om elementen vanuit schoolthema’s ook in te brengen. 

Deze training geef ik samen met Jozee Aardenburg, ook zij is een gecertificeerde Conscious Discipline Trainer. Twee jaar geleden hebben wij samen deze training in Amerika met heel veel plezier gevolgd en zijn er daarna ook in de praktijk mee gaan oefenen. Het is zo mooi om te zien hoe jonge kinderen zich kunnen verbinden met de poppen en wat er gebeurt als je zingend met de mand met poppen binnenkomt. Het maakte niet eens uit of we onbekende waren voor de groep, kinderen spelen mee en vinden het geweldig. Zelf waren we ook aangenaam verrast hoe leuk de jongetjes het vinden.

In deze training van twee dagen ligt de nadruk vooral op het DOEN. We gaan heel veel oefenen met de poppen zodat je zelf ook kunt ervaren hoe leuk het is en natuurlijk krijg je ook de theoretische onderbouwing.

Je krijgt van ons een handleiding en een babypop waarmee je de volgende dag direct aan de slag kunt. Je geeft de kinderen onvergetelijke momenten en zult ervaren hoe snel kinderen hiermee spelenderwijs, sociaal emotioneel sterker worden.

Kosten

De kosten van deze tweedaagse training zijn 365 euro. Hiervoor krijg je gedurende de twee dagen koffie, thee, lekkers en een lunch aangeboden. En je ontvangt een babypop die geschikt is voor dit spel en een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt.

We geven deze 2-daagse twee keer per jaar op:

Groep F: 2 november & 11 januari

Groep G: 7 maart & 16 mei

Heb je zin om mee te doen? Stuur me dan meteen een mailtje dan neem ik zsm contact met je op!

Wacht niet te lang want het aantal plekken is beperkt!