HBO Coach

We komen er steeds meer achter hoe belangrijk de eerste jaren van een kinderleven is. Deze jaren zijn bijvoorbeeld bepalend om een kind veilig te laten hechten. Dit is van groot belang omdat dit voor een groot deel bepaalt of een kind in zijn latere leven goed ik contact kan staan met anderen. Ook vindt er in deze jaren een explosieve groei van verbindingen in de hersenen plaats die met name tot stand komen door contact. Deze verbindingen zijn bepalend voor de wijze waarop kinderen later in staat zijn om hun emoties te reguleren. Ook de voorbeeldfunctie en de reactie op emoties van de personen waar het kind aan gehecht is speelt hierbij een belangrijke rol.

Wat wordt een baan bij een kinderdagverblijf toch onderschat!

De tijd voor professionalisering van het vak kon hierbij niet uitblijven met de komst van een HBO-coach verplicht per 1 januari 2019. Iedereen is het er over eens, het moet op sommige vlakken anders maar de invulling van deze rol is niet zomaar gedaan. Er moet aan veel voorwaarden worden gedaan om te voldoen aan de eisen.

HBO coach

Ik ben met mijn achtergrond als leerkracht basisonderwijs en kindercoach bevoegd om deze rol voor jouw kinderdagverblijf in te vullen. In praktijk krijg ik vaak terug hoe  inspirerend ik ben en hoe ik medewerkers met mijn enthousiasme, spelletjes, liedjes en organisatietalent weet te bewegen om uit hun “stoel” te komen en het anders te gaan doen. Mijn tips en tools werken bijna altijd direct waardoor kinderen met een uitdaging snel weer lekker in hun vel en in de groep zitten. Indien nodig neem ik bij deze kinderen ook begeleiding van ouders mee (bijvoorbeeld bij bijt-problematiek of extreem emotioneel gedrag).

Vind je het fijn als ik telefonisch of via de mail contact met je opneem? Ik sta je graag te woord om je vragen te beantwoorden. Het streven is om binnen 24 uur te hebben gereageerd.

Petra, directeur kinderopvang vertelt: “Een jaar geleden zijn wij gestart met de samenwerking met Tools4HappyKids en de implementatie van Conscious Discipline binnen ons kinderdagverblijf en BSO. Ik kijk terug op een ‘vruchtbaar’ jaar en zie dat de medewerkers bij Jabadabadoe zich meer bewust zijn van hun eigen houding t.o.v. kinderen, collega’ en ouders. Er wordt minder gehandeld vanuit oordelen en meer gekeken naar opties. Door de enthousiaste begeleiding van Jozee & Jennifer op de trainingen en op de groepen, zien we het team, inclusief management groeien in bewustzijn en enthousiasme. Voor ons een win-win situatie, het team is gemotiveerd en ontwikkeld. Hierdoor worden de kinderen meer gezien in hun ontwikkeling, kunnen zij zich verder ontwikkelen en vooral mogen zij zijn wie en waar ze zijn. De samenwerking met Tools4HappyKids heeft ons tot nu toe veel opgeleverd, wat ons betreft gaan we hier nog een aantal jaren mee door!”

Petra Koudstaal Jabadabadoe Hoevelaken

Nieuw! 2-daagse: leer het Babypoppenkringspel

Het Babypoppenkringspel is een methode voor peuters en kleuters (jongens en meisjes!) om spelenderwijs de vaardigheden te leren van Conscious Discipline met behulp van babypoppen. Het is uitermate geschikt voor groepen van het kinderdagverblijf en kleuterklas op de basisschool. 

Vanuit het Slimme Brein Model van Conscious Discipline weten we hoe belangrijk het is dat kinderen voldoende sociale contactmomenten hebben gedurende de dag waarbij de gouden ingrediënten (oogcontact, lichamelijk contact, in het NU zijn, plezier) door een kind worden ervaren.

Als leerkracht of als pedagogisch medewerker sta je voor een belangrijke taak om dat te geven aan een grote groep kinderen. Dit is bijna een onmogelijke taak. Toch weten we dat de veiligheid en verbondenheid de belangrijkste bouwstenen zijn voor een kind om te kunnen leren en lekker i hun vel te zitten. Ik kom vaak dat het tekort aan tijd, voor iets wat zo wezenlijk is, leidt tot grote frustratie en machteloosheid bij leerkrachten en pedagogisch medewerkers

In deze video vertelt Becky Bailey waarom zij het Babypoppenkringspel heeft gecreëerd. 

Deze methode laat kinderen de 1 op 1 momenten met jouw herleven, bouwt aan het empathische vermogen en maakt de kinderen sociaal vaardig en bovenal is het geweldig om te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een hele eenvoudige basismelodie waardoor je ook gemakkelijk je eigen draai kunt geven aan het kringspel. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om elementen vanuit schoolthema’s ook in te brengen. 

Deze training geef ik samen met Jozee Aardenburg, ook zij is een gecertificeerde Conscious Discipline Trainer. Twee jaar geleden hebben wij samen deze training in Amerika met heel veel plezier gevolgd en zijn er daarna ook in de praktijk mee gaan oefenen. Het is zo mooi om te zien hoe jonge kinderen zich kunnen verbinden met de poppen en wat er gebeurt als je zingend met de mand met poppen binnenkomt. Het maakte niet eens uit of we onbekende waren voor de groep, kinderen spelen mee en vinden het geweldig. Zelf waren we ook aangenaam verrast hoe leuk de jongetjes het vinden.

In deze training van twee dagen ligt de nadruk vooral op het DOEN. We gaan heel veel oefenen met de poppen zodat je zelf ook kunt ervaren hoe leuk het is en natuurlijk krijg je ook de theoretische onderbouwing.

Je krijgt van ons een handleiding en een babypop waarmee je de volgende dag direct aan de slag kunt. Je geeft de kinderen onvergetelijke momenten en zult ervaren hoe snel kinderen hiermee spelenderwijs, sociaal emotioneel sterker worden.

Kosten

De kosten van deze tweedaagse training zijn 365 euro. Hiervoor krijg je gedurende de twee dagen koffie, thee, lekkers en een lunch aangeboden. En je ontvangt een babypop die geschikt is voor dit spel en een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt.

We geven deze 2-daagse twee keer per jaar op:

Groep F: 2 november & 11 januari

Groep G: 7 maart & 16 mei

Heb je zin om mee te doen? Stuur me dan een mail dan neem ik zsm contact met je op!

Wacht niet te lang want het aantal plekken is beperkt!