Ik leer leren

‘Ik leer leren’ is een door Tea Adema ontwikkeld programma voor kinderen van groep 7/8 tot en met de middelbare schoolleeftijd. De kinderen leren in groepstrainingen (grootte ca. 6 kinderen) welke manier van leren het beste bij hen past. Zo ontwikkelen ze een persoonlijke leerstijl die hen in staat stelt zo makkelijk en slim mogelijk te leren.

‘Ik leer leren’ is vooral een doe-training. Kinderen leren met behulp van materialen, testen, oefeningen en spelvormen. De kracht van de groep is dat de kinderen ook van elkaar leren. Het programma is erop gericht om kinderen te leren waar hun kwaliteiten liggen, zodat ze hun toekomst vol zelfvertrouwen in kunnen gaan.

Heeft uw kind last van faalangst of concentratieproblemen ? Heeft hij/zij moeite om zich te motiveren voor het huiswerk? Vindt uw kind het lastig om de juiste prioriteiten te stellen?

Ik help uw kind graag om te gaan met deze problemen. Leren wordt leuk met ‘Ik leer leren’.

Data zijn op aanvraag. De locatie is in Leusden. Bij voldoende aanmeldingen uit Amersfoort behoort een locatie in Amersfoort tot de mogelijkheden.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u een mail sturen naar ziemestralen@gmail.com.

De kosten van de training Ik leer leren (5 sessies van 1,5 uur) zijn € 195,- inclusief de bijbehorende reader.

Reacties van cursisten zijn: “ik vond het heel leuk & leerzaam, als ik dat vantevoren geweten had (gestuurd door ouders)….. je leert veel dingen die handig zijn voor de middelbare school zoals plannen, denken vanuit groene gedachten, mindmappen en hoe jij leert.”

” Ik vond het fijn dat je leert welke leerstijl je hebt, hoe je je huiswerk kunt plannen en organiseren en allemaal leuke spelletjes doet waar je tegelijkertijd veel van opsteekt.”

” Mijn leerresultaten zijn vooruitgegaan. Eerst had ik altijd onvoldoendes voor Engels en nu haal ik achten…..Daarnaast kan ik nu beter inplannen en weet ik hoe ik dit het beste kan aanpakken. We hadden een leuke gezellige groep en ik vond het erg leerzaam.”